Alla inlägg den 19 mars 2016

Av Ulla Prahl - 19 mars 2016 06:41

Vårt första möte med vår husbil blev en sorglig historia. När vi kom till husbilsfirman såg vi genast att det fanns små nätta husbilar och vi skojade om att vi får säkert en av de små
När det blev vår tur i besannades våra farhågor.....en liten bil var vår för 10 nätter framöver. Uthyraren tyckte det var konstigt att vi valt en sådan liten bil till 4 personer, vi sa att vi inte valt själv utan gått på rekommendation av Australienresor. Vi diskuterade en stund fram och tillbaka hur vi skulle göra, kanske skita i husbilen och välja en personbil i stället och bo på hotell under resans gång, vi försökte också uppgradera oss till större husbil men de hade ingen ledig. Till sist bestämde vi oss vi tar den lilla och skaffar oss en ny erfarenhet :-) Det positiva var att den var smidigare att köra än en stor. Så vi gav oss ut på vägarna och än en gång blev Rickard chaufför, det kändes faktiskt tryggast så :-)

Ja ni ser själv den här lilla bilen tyckte försäljaren på Australienresor att 4 fullvuxna medelålders personer skulle få plats i. Vi hade även bett om att det skulle finnas toalett i husbilen, och visst fanns det en toa, en liten en i bagaget som man skulle ta fram och "sätta någonstans" när man blev nödig. Vet inte riktigt hur försäljaren tänkte vi skulle använda den, på gräsmattan på campingen eller. För hon hade ju även rekommenderat oss att inte "fricampa" i buschen. Vi använde aldrig den toaletten på hela resan :-)
Första stoppet med husbilen blev en livsmedelsaffär för att bunkra upp lite och därefter en lunch på det och sen hade vi glömt allt det tradiga med för liten husbil och skrattade mest åt det.
Vi åkte förbi vackra landskap på snirkliga vägar, upp och ner över berg och kom på eftermiddagen fram till en fin camping i närheten av Hot Water Beach, här intog vi vår kvällsmat med lite gott vin och öl till det, det blev lite kyligt så det var inte så dumt att ha en dunjacka med sig.

Sen blev det dax att bädda vilket krävde en viss finurlighet, alla väskor fick flyttas, Rickard bäddade på ovanvåningen som var otroligt trång i värsta cellskräcksanda. Som tur var vande sig Rickard och Anneli att sova där uppe.

På morgonen efter steg vi upp kl 7 för att gå till Hot Water Beach, när vi gått genom ett regnskogsliknande område kom vi fram till stranden precis i soluppgången och det var så vackert att man blev tårögd. Vi fick hjälp av en man att hitta det rätta stället och när vi kom dit kände vi direkt hur varmt det var i vattnet och man kunde även se hur det småbubblade i sanden. Spadar att gräva med hade vi glömt att hyra i receptionen kvällen innan men som tur var träffade vi på ett par med två spadar så vi hjälptes åt att gräva en gemensam grop med dem. Vi var först på stranden och kunde på så vis välja bästa stället.
På vissa ställe var det så varmt att man inte kunde sitta på sanden eller stoppa ner fötterna i det. Men det var härligt att ligga där det var lagom :-)

Dagen efter körde vi mot Rotorua och på vägen åkte vi inom en kiwifarm där vi åt lunch och prövade även deras hemmagjorda kiwiglass, den var dock ingen höjdare tyckte någon av oss. Vi köpte med oss juice, choklad och några kiwikrusbär.
På kvällen åkte vi på Maoriafton. Vi blev hämtade av en trevlig man i buss som berättade en del Maorihistoria under färdens gång.
Efter en kort stund kom vi fram till en uppbyggd Maoriby i skogen där vi gick runt till olika små hus där maorier berättade om lekar barnen gjorde, om Haka, traditionella hantverk mm.

Det blev uppträde med Haka, sånger och historier, allt väldigt intressant. Maten vi blev serverade hade lagats till på traditonellt vis i en glödgrop i marken och vi kunde se när maten lyftes upp. Det var olika sorters kött, potatis och grönsaker. Kvällen avslutades med mer sång och Maorihistorier och därefter kördes alla gäster hem med bussen igen. Den trevliga busschauffören fortsatte underhålla med sång och även att köra 7 rundor i rondellen när vi kom in till Rotorua igen :-)
Väl hemma igen blev det samma procedur med att flytta alla väskor igen och göra iordning bäddarna för natten.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards