Direktlänk till inlägg 14 februari 2016

Firat födelsedag, Valentines Day och sen blev det helt svart!

Av Ulla Prahl - 14 februari 2016 12:49

Dagen började som den brukar .....i sakta mak :-) Vi gjorde en en tur med Hop Skip & Jumpbussen till Stocklands köpcentra och köpte lite dricka till eftermiddagen då vi skulle träffa Bim och Joey och deras kompisar och fira Joey som har fyllt 25 år i dag.
Full rulle på stranden med massa festande människor, unga som gamla eftersom det var alla Hjärtans Dag också. Polisen kom förbi och meddelade alla att efter kl 16.00 fick man inte dricka alkohol på allmän plats, alla nickade och höll med, polisen gick vidare och ingen brydde sig, inte polisen heller. Dock var det ingen som blev störig eller överförfriskad och då var det kanske tusen personer där. Framåt kvällen gick vi hem och tog med en pizza på vägen och precis när vi kom in i lägenheten försvann strömmen i precis hela Manly, det blev helt svart. Som tur var visste vi var tändare och ljus fanns och så småningom kunde vi läsa på fb vad andra skrivit, att det hade varit en explosion på en ort alldeles i närheten, möjligtvis gasexplosion, massor av hushåll här har fortfarande gasspis. Vi hörde också tjutande sirener från utryckningsfordon under en längre stund. Efter nån timme kom strömmen tillbaka och vi vet inte riktigt vad som hänt, det där med explosionen är än så länge bara ett rykte.

I går hade grannen fest, det var ett jäkla snackande, sjungande och lite dunkadunka musik på det. På morgonen efter hörde vi granne genom väggen snarka ljudligt, då tänkte vi börja sjunga :-) men ångrade oss igen.

På helgerna invaderas Manly av människor från andra orter, troligtvis pga sina fina stränder. Och då blir det kö på övergångsstället vid Wharfen.

För så klart vill man bada här :-)

När vi satt och väntade på bussen såg vi denna informationen. Cykla mot rött och att inte använda hjälm, jo men det är ju självklart att förstå men att cykla vårdslöst hur bedömer man det?

Hop Skip & Jumpbussen är en gratisbuss som går 3 olika rutter här så den hoppade vi på i dag och tog oss till köpcentrat Stocklands för att köpa några öl och cider till eftermiddagen. När vi skulle åka tillbaka frågade jag chauffören om bussen körde via Fairlight street där vi bor, lite surt svarade han - eventuellt. Okej vi chansade och hoppade på och fick åka en jäkla runda och på köpet se kvarter där vi aldrig varit tidigare. När vi närmade oss där vi ville gå av så har jag lärt mig nu att man får höja sin stämma högt och tydligt och säga - Next stopp please! Och så stannar han bussen där, fiffigt :-) Just den här lite sura chauffören försökte vi blidka med att stoppa några dollar i dricksboxen.

Naturligtvis fick Connie följa med på födelsedagsfirandet, det var ju hennes husse som fyllde år. Till att börja med var hon lite vimsig, mycket dofter överallt som tog hennes uppmärksamhet.

Men Bim är duktig på att hantera henne och fånga hennes uppmärksamhet.

Sen blev hon trött och lite frusen eftersom det började blåsa rejält.

Solnedgång och kväll, de flesta packade ihop och gick hem.

[Bild]

Det gjorde även vi, köpte en pizza på vägen och precis när vi kom innanför dörren gick då strömmen och allt blev svart. Som tur var hittade vi tändare och ljus och kunde äta vår pizza i stearinljusets sken. Ska bli intressant i morgon och höra om det var en gasexplosion eller inte.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulla Prahl - 19 mars 2016 06:41

Vårt första möte med vår husbil blev en sorglig historia. När vi kom till husbilsfirman såg vi genast att det fanns små nätta husbilar och vi skojade om att vi får säkert en av de små När det blev vår tur i besannades våra farhågor.....en liten bil ...

Av Ulla Prahl - 17 mars 2016 06:10

http://ullabengtiaustralien.bloggplatsen.se/ När vi landat fick vi kasta oss snabbt som tusan i en taxi för att ta oss till biluthyrningsfirman som skulle stänga om 30 minuter, damen där blev varskodd att vi var på väg så hon var snäll och väntade in...

Av Ulla Prahl - 16 mars 2016 11:05

Bloggandet försvann när jag inte fick rätt på tekniken mellan överföringen av bilder från mobilen till Ipaden. Och att få internet att fungera har inte heller varit på topp precis. Men nu sitter jag och Bengt i regnigt Byron Bay så jag tänkte försöka...

Av Ulla Prahl - 22 februari 2016 15:11

Gatan vi bor på känns sådär, och när vi kom hit så kändes staden grå och sömnig. På förmiddagen i dag tog vi det bara lugnt och gick en stund ner till poolen och framåt kväll tog vi oss ner till city som blev en positiv överraskning. [Bild] Vi bestäm...

Av Ulla Prahl - 22 februari 2016 15:05

Gatan vi bor på känns sådär, och när vi kom hit så kändes staden grå och sömnig. På förmiddagen i dag tog vi det bara lugnt och gick en stund ner till poolen och framåt kväll tog vi oss ner till city som blev en positiv överraskning. [Bild] Vi bestäm...

Ovido - Quiz & Flashcards